ຫ້ອງເບີ 2 (AV) ຄະນະເສດຖະສາດ ແລະ ບໍລິຫານທຸລະກິດ

ປະທານຫ້ອງປະຊຸມ: ປອ. ວຽງສະກຸນ ນາປະເສິດ ຄະ​ນະ​ກະ​ເສດ​ສາດ

ພາກບ່າຍ ວັນທີ 5 ພະຈິກ 2020 

ເວລາຫົວຂໍ້ຜູ້ນຳສະເໜີ
13:30-13:50ສຶກສາການນຳໃຊ້ຈຸລິນຊີ ໃນການເພີ່ມຄຸນນະພາບຝຸ່ນອິນຊີຈາກຕະກອນບຳບັດນ້ຳເປື້ອນຂອງໂຮງງານເບຍລາວ ​ໂດຍໃຊ້ວັດສະດຸປະສົມແຕກຕ່າງກັນກໍລະກົດ ພົມມະລິນ,ຄໍາ​ຈັນ ບຸນຄຸນສີ​ພະຈັນ ວັນນະ​ສີ
13:50-14:10ການຈຳແນກຄວາມແຕກຕ່າງລະຫວ່າງ ປໍແກ້ວ ແລະ ກັນຊາ ໃນ ສປປ ລາວ ປອ. ສາຍ​ທອງ ວິ​ໄລ​ວົງ
14:10-14:30ການສຶກສາການໃຫ້ນໍ້າແກ່ຕົ້ນໝາກສະຕໍເບີລີ້ ບ້ານ ສາມແຍກ,ເມືອງ ພູຄູນ, ແຂວງ ຫຼວງພະບາງສົມຈິດ ລິດຊະນະອວນມາ ທໍາມະວົງສົມສະໜຸກ ສີລິບຸນທັນເພັດ​ຍະ​ສອ​ນ ໄຊ​ປັນ​ຍາ
14:30-14:50ສຶກສາວິຖີຊີວິດ, ເສດຖະກິດ-ສັງຄົມ ແລະ ວັດທະນະທໍາຂອງຊາວກະສິກອນຜູ້ຜະລິດພືດຜັກທີ່ກ່ຽວຂ້ອງກັບການຍອມຮັບເຕັກນິກໃໝ່ ຢູ່ ນະຄອນຫຼວງວຽງຈັນ ແລະ ແຂວງຈຳປາສັກໄມເຢີ ຊົ່ງຟອງສະມຸດ ສຸທຳມະວົງພິມມະສອນ ສີສຸວັນອິນທອງ ສົມພູ
14:50-15:10ອາຫານຫວ່າງຜູ້ເຂົ້າຮ່ວມປະຊຸມ
15:10-15:30ການໃຊ້ນໍ້າໝັກຊີວະພາບຈາກໝາກນັດ ແລະ ເກຶອກໍາຈັດວັດສະພືດໃນສວນສາລີYeng LEEPem LUANGSACKDASomsanoukPHONEPADID
15:30-15:50Study on Growth and Yield of Sweet Potato Beni Haruka Variety by Using Different of Compose FertilizerMs.Charouvanh Bouathong Mr. Lathsavong Fongthien  Mr. Boudsady Chamsack
15:50-16:10ຂະບວນການການແຍກເສັ້ນໄຍຜັກຕົບເພື່ອຜະລິດເຄື່ອງຫັດຖະກຳວິລະພອນ ວົງພະຈັນຢູລິນ ຄຸນພິທັກພົງໄພບູນ ພອນປະເສີດ
16:10-16:30Effectiveness of Irrigation Access on Sticky Rice Productivity: Evidence from Lao PDRBouasone Sengsourivong  Masaru Ichihashi
16:30-16:50ສົນທະນາຜູ້ເຂົ້າຮ່ວມປະຊຸມ

ຫ້ອງເບີ 2: ເຕັກໂນໂລຊີການເພີ້ມຜົນຜະລິດກະສິກຳ

ປະທານຫ້ອງປະຊຸມ: ປອ. ວັນນະພອນ ພຸດທະນາ / ປອ. ພຸດທະສອນ ສີບຸນນະວົງ ຄະ​ນະ​ກະ​ເສດ​ສາດ

ພາກເຊົ້າ ວັນທີ 6 ພະຈິກ 2020

ເວລາຫົວຂໍ້ຜູ້ນຳສະເໜີ
08:30-08:50ອັດຕາການຕິດເຊື້ອ Hymenolepis spp ແລະ Trichinella spp ໃນໜູຢູ່ເຂດຫ້ວຍຈຽມ, ເມືອງໄຊທານີ, ນະຄອນຫຼວງວຽງຈັນປທ. ທີບພະກອນ ລັກຊີວີ ປອ.ວັນນະພອນ ພຸດທະນາ
08:50-09:10ຜົນຂອງການນຳໃຊ້ແຫຼ່ງທາດຊີ້ນຈາກໃບມັນຕົ້ນບົດ ເສີມດ້ວຍຫົວມັນຕົ້ນໝັກຢີສ ຕໍ່ກັບການຈະເລີນເຕີບໂຕຂອງໄກ່ພື້ນເມືອງມາລາວັນ ຈິດຕະວົງສົມຈິດ ພວງລະສອນ  ຄຳ ພົມ​ມະ​ຈັນ 
09:10-09:30ຜົນຂອງການນຳໃຊ້ແຫຼ່ງໂປຼຕີນຈາກຫອຍໝັກປະສົມກັບ ໃບກະຖິນປົ່ນ ຕໍ່ການຈະເລີນເຕີບໂຕຂອງໄກ່ອີຢິບສີພັນ ແສນວັນນະຄຳ  ມາລາວັນ ຈິດຕະວົງ
09:30-09:50ຜົນຂອງການນໍາໃຊ້ໃບແຄຝະລັ່ງປົ່ນເປັນແຫຼ່ງທາດຊີ້ນຕໍ່ການຈະເລີນເຕີບໂຕ ແລະ ຄຸນນະພາບຊາກຂອງໄກ່ດູກດໍາພື້ນເມືອງອ່າງຄຳ ບຸດດາລາມາລາວັນ ຈິດຕະວົງຟອງສະມຸດ ສຸທໍາມະວົງ
09:50-10:10ຜົນການໃຊ້ພຼີໄບໂອຕິກ, ໂພໄບໂອຕິກ ແລະ ຊິນໄບໂອຕິກໃນອາຫານຕໍ່ການຈະເລີນເຕີບໂຕຂອງໄກ່ພື້ນເມືອງໄພວອນ ໄຊຍະສານວັນນະພອນ ພຸດທະນາ ມາ​ລາ​ວັນ ຈິດ​ຕະ​ວົງ
10:1010:30ອາຫານຫວ່າງຜູ້ເຂົ້າຮ່ວມປະຊຸມ
10:30-10:50ຜົນຂອງການນຳໃຊ້ກາກເບຍເປັນແຫລ່ງທາດຊີ້ນຕໍ່ການກິນໄດ້ ແລະ ການຈະເລີນເຕີບໂຕຂອງໝູນ້ອຍຫລັງຢ່ານົມບຸນເລີດ ສີວິໄລຄຳແຫລ້ ໄຊຍະສິດ
10:50-11:10ການກວດຫາສານທີ່ປົນເປື້ອນໃນຜະລິດຕະພັນສັດຢູ່ນະຄອນຫຼວງວຽງຈັນອຈ. ປອ. ວັນນະພອນ ພຸດທະນານ. ສົງການ ສີວິໄຊ
11:10-11:30ການກວດພູມຕ້ານທານ HA ແລະ HI ຕໍ່ພະຍາດນິວຄາເຊີນໃນໄກ່ໄຂ່ປອ. ວັນນະພອນ ພຸດທະນາປທ. ນິດຕະກອນ ສຸລີນທອນທ້າວ ທອງລື
11:30-11:50ຜົນຂອງລະດັບຕົ້ນມັນຕົ້ນໃນສູດອາຫານປະສົມຄົບສ່ວນ ຕໍ່ການຍ່ອຍໄດ້ໃນຫ້ອງທົດລອງຂອງງົວພື້ນເມືອງລາວອໍາແກ້ວ ລໍສອນພັນອາຄົມ ດວງຄຳຫຼ້າອໍລະຍາ ວົງພະຈັນ
11:50-12:00ສົນທະນາຜູ້ເຂົ້າຮ່ວມປະຊຸມ
12:00-13:30ຮັບປະທານອາຫານທ່ຽງແຂກທີ່ຖືກເຊີນ

ຫ້ອງເບີ 2: ການນຳໃຊ້ເຕັກໂນໂລຊີICT

ປະທານຫ້ອງປະຊຸມ: ປອ. ສົມສັກ ອິນທະສອນ ຄະນະວິທະຍາສາດທຳມະຊາດ

ພາກບ່າຍ ວັນທີ 6 ພະຈິກ 2020

ເວລາຫົວຂໍ້ຜູ້ນຳສະເໜີ
13:30-13:50ສຶກສາພຶດຕິກຳການນໍາໃຊ້ເຄືອຂ່າຍສັງຄົມອອນລາຍຂອງກຸ່ມນັກຮຽນຊັ້ນມັດທະຍົມຕອນຕົ້ນ ແລະ ຕອນປາຍໃນນະຄອນຫຼວງວຽງຈັນປທ ນ. ນັດ ດອນພົນດີ
13:50-14:10ເຕັກນິກການຈໍາເເນກຮູບພາບ ໂດຍການນຳໃຊ້ເຄຶ່ອຂ່າຍປະສາດທຽມນີໂນ້ ຈັນທະວົງຄໍາສະໄໝ ໄຊຍະວົງທະວີພອນ ໂພທິສັດ
14:10-14:30ເຕັກນິກການເລືອກໂນດກາງຂອງຊ່ອງສື່ສານ Geographic Routing ດ້ວຍການຫຼຸດຂໍ້ຜິດພາດຂອງອັດຕາສ່ວນສົ່ງຂໍ້ມູນໃນເຄືອຂ່າຍຍານພາຫະນະພູທອນ ວົງປະສິດຈິດນາວັນ ພອນຄໍາມາພອນສຸດາ ສຸພາມິດ 
14:30-14:50ສຶກສາ ແລະ ສ້າງລະບົບຈັດການຂໍ້ມູນພືດ-ສັດສຸລິດ ແສງມະໂນທໍາສົມມິດ ທຸມມາລີບົວສົດ ໄຊຍະຈັກສົມມະນີ ລູຊະວົງມູນພີນ ພອນປັນຍາ
14:50-15:10ອາຫານຫວ່າງຜູ້ເຂົ້າຮ່ວມປະຊຸມ
15:10-15:30ເຄື່ອຂ່າຍປະສາດທຽມ Autoencoder ຂອງປັນຍາປະດິດຂັ້ນສູງເພື່ອການຈຳແນກຮູບພາບChitnavanh PhonekhammaVongpasith Phouthone, Thongsing Sivongsay 
15:30-15:50ເຄື່ອຂ່າຍປະສາດທຽມຂອງປັນຍາປະດິດຂັ້ນສູງເພື່ອການຮັບຮູ້ ແລະ ຈົດຈຳປ້າຍຈາລະຈອນສຸກປະເສີດ ບັນຈົງພູທອນ ວົງປະສິດລົມເຢັນ ພວງມະໄລ
15:50-16:10ສຶກສາລະບົບແຈ້ງເຕືອນອັກຄີໄພ ທີ່ສາມາດລະບຸເສັ້ນທາງ ແລະ ສະຖານທີ່ເກິດເຫດ ເທີງແຜນທີ່ Google mapພະນົມ ພົມດວງສີໄຊສະໝອນ ດິດຕະພົງວິລະກອນ ແສນວິໄລຄໍາຜອງ ຄົງສົມບູນ
16:10-16:30ສົນທະນາຜູ້ເຂົ້າຮ່ວມປະຊຸມ